Lezing “Tegenwind: vrouwen in detentie” in het Museum van de Vrouw

25 aug , 19:20 Nieuws
mvdv sjaak bekx foto door doortje bakens 03
Stap binnen in de wereld van de vrouwengevangenis tijdens de fascinerende lezing door Sjaak Bekx op woensdag 4 september om 19:30 uur in het Museum van de Vrouw in Echt.
Deze lezing biedt een inkijkje in het leven binnen de muren van vrouwengevangenis PI (Penitentiaire Inrichting) Ter Peel in Evertsoord.
Laat je informeren over het reilen en zeilen in de gevangenis en het dagelijks leven van de vrouwen die hier verblijven. Hoe houden zij zich staande in een omgeving die vaak als meedogenloos wordt beschouwd? Hoe vullen zij hun dagen? Ontdek welke verwachtingen er op hen rusten en hoe het personeel omgaat met de complexe dynamiek. Deze lezing sluit aan bij de huidige tentoonstelling Criminele Vrouwen?
Of je nu geïnteresseerd bent in de menselijke psyche, het gevangeniswezen of gewoonweg nieuwsgierig bent naar dit onderwerp, deze lezing belooft een boeiende en verhelderende ervaring te worden. Laat je verrassen door de verhalen die schuilen achter de gevangenismuren.
De lezing begint om 19:30 uur, de zaal is open vanaf 19:15 uur. De entreeprijs bedraagt €10,00 inclusief koffie/thee. Reserveren kan tot 2 september via de website www.museumvandevrouw.nl. Doe dit tijdig, het aantal plaatsen is beperkt.
mvdv sjaak bekx foto door doortje bakens 01