Patiënten Zuyderland na eenvoudige operatie vanuit Recovery naar huis

24 mei 2021, 12:00 Nieuws
enkele vlag blauwe lucht zuyderland ziekenhuis11
Zuyderland Medisch Centrum heeft afgelopen jaar vanwege de coronacrisis veel planbare operaties moeten uitstellen.
De totale achterstand is daardoor opgelopen tot ruim 5.000 ingrepen.
Nu de reguliere OK-capaciteit nog steeds niet volledig op peil is, zijn de OK-medewerkers een pilot gestart die ertoe moet leiden dat patiënten sneller kunnen worden geholpen. Patiënten die in Heerlen een relatief eenvoudige ingreep moesten ondergaan werden niet - zoals gebruikelijk - opgenomen op de afdeling Dagverpleging, maar konden vanaf de Recovery-afdeling naar huis. Omdat deze patiënten niet opgenomen hoefden te worden op de afdeling Dagverpleging werd voorkomen dat de toch al grote druk op de verpleegafdelingen nog verder zou toenemen.
Door deze manier van werken werden afgelopen week ruim 25 patiënten extra geholpen die normaal gesproken op de wachtlijst zouden blijven staan. Het gaat dan om relatief eenvoudige ingrepen zoals liesbreuk- en ooroperaties en het verwijderen van de keelamandelen. Alle patiënten zijn de dag na de ingreep gebeld met louter positieve reacties tot gevolg.
Omdat de pilot goed is bevallen worden komende week dagelijks twee extra OK's op deze manier georganiseerd om zo patiënten die op een relatief kleine ingreep wachten sneller aan de beurt te kunnen laten komen.