Wisseling van de wacht

11 mrt 2015, 8:57 Nieuws
wisseling van de wacht lebens hermans
Vijftien jaar lang was Noël Lebens namens deze regio actief in de provinciale politiek. Sinds 2007 als gedeputeerde. Na zijn aantreden als wethouder in Sittard-Geleen in 2014 was het voor het CDA duidelijk dat voor opvolging in Maastricht gezorgd moest worden. Dit werd uiteindelijk Maud Hermans uit Munstergeleen.
Bij de verkiezingen voor Provinciale Staten op 18 maart staat Maud Hermans op CDA lijst 2 op nummer 3. Zij is de hoogste Zuid-Limburgse kandidaat en hoogste vrouw op de lijst.
Maud groeide op in Puth en woont inmiddels met haar man en drie zonen in het pittoreske Munstergeleen. Zij is werkzaam bij het Graaf Huyn College te Geleen als teamleider in het vmbo. Maud volgt momenteel de CDA Talent Academie.
Belangrijk aandachtsgebied in de provinciale politiek is de werkgelegenheid en dan met name voor jongeren. De arbeidsmarkt voor deze groep is op dit moment niet gunstig in Limburg. Veel talent verlaat daarom onze provincie. Maud vindt het belangrijk dat deze talentvolle werknemers voor onze provincie behouden blijven.
Extra aandacht wil Maud besteden aan het verbinden van de oudere generaties met de jongere. In deze tijd is het erg belangrijk dat de kloof tussen jong en oud vermindert. Maud heeft al regelmatig in haar werk mogen ervaren wat voor een prachtige resultaten het oplevert wanneer oud en jong zich met elkaar verbinden. Vanuit de provinciale politiek denkt zij hier een steentje aan bij te kunnen dragen.
Het CDA Sittard-Geleen is ervan overtuigd met Maud Hermans wederom een topper naar Maastricht te sturen. Een volksvertegenwoordiger geworteld in onze stad en regio.