OCI Nitrogen / Lions verliest van HC Meshkov Brest

Sittard-Geleen, 28-12-2011 | De inzet voor deze wedstrijd was voor beide teams totaal verschillend: OCI Nitrogen/Lions was al verzekerd van een plek in de kruisfinales, HC Meshkov Brest moest zelf winnen, en hing dan nog af van de wedstrijd tussen HC West en RK Zemaitijos Dragunas. Voor HC Meshkov was de nood om te winnen dus veel groter dan voor de OCI Nitrogens/Lions. Tijdens het begin van de eerste helft kwamen de OCI Nirtogen/Lions toch op voorsprong, maar ze gaven de leiding in de laatste tien minuten uit handen. Rond deze tijd werd het voor de aanwezigen in Geleen duidelijk dat Dragunas voor stond, en bij winst evenveel punten zou hebben als HC Meshkov Brest. Schijnbaar gaf dit de mannen van HC Meshkov Brest nieuwe energie, want vanaf dat moment namen de mannen het roer over en gingen aan de leiding. He scorebord toont dan ook een ruststand van 13-17.

Gedurende het eerste deel van de tweede helft stopt de keeper van de OCI Nitrogen/Lions maar liefst twee breaks. Ook OCI Nitrogen/Lions loopt een aantal breaks, maar komt niet veel dichter bij HC Meshkov Brest. Elf minuten voor het einde besluit de coach van de OCI Nitrogen/Lions de keeper toch even te wisselen, maar hij heeft zich mooi bewezen door in de laatste minuten van de wedstrijd nog op geweldige wijze een aantal ballen te stoppen. De wedstrijd eindigde in een 25-31 overwinning voor HC Meshkov Brest. Net als Kras/Volendam hadden de OCI Nirtogen/Lions zich al geplaatst voor de volgende ronde, dus is dit verlies jammer, maar niet dramatisch. Voor HC Meshkov Brest betekent deze overwinning een plek in de kruisfinales!
Tot Man of the Match is verkozen: nummer 99 van HC Meshkov Brest, Yuri Gromyko.

Bron: lhd.nl