Oci-Lions maakt sensatie compleet en bereikt finale

Sittard-Geleen, 29-12-2011 | In een geweldig spannende wedstrijd is Oci-Lions erin geslaagd de finale te bereiken van de Limburgse Handbaldagen 2011. Het won met 21-23 van aartsrivaal Kras/Volendam. Beide partijen, die de voorbije dagen veel hadden moeten geven en aan het einde vermoeid waren, ontliepen elkaar nauwelijks in de kruisfinale. Na de 18-18 tussenstand was het voordeel voor Oci-Lions, dat via Marco Vernooy en Nicola Miricki een twee doelpunten voorsprong opbouwde. Weliswaar verkleinde Volendam nog tot één treffer, maar het verschil was definitief gemaakt. Mede door werkelijk uitstekend keeperswerk van Thijs van Leeuwen, die de avond van zijn leven had. Hij stopte de meest moeilijke ballen en dreef Volendam met regelmaat tot wanhoop. Oci-Lions speelde niet altijd fraai; maakt in de eerste helft veel technische fouten, maar leverde een sterke teamprestatie, vocht voor elke meter, en kon voor het eerst sinds lange tijd op alle fronten meedoen met Volendam.

De voorsprong in de wedstrijd was voor Oci-Lions dat opende via Marco Vernooy, die vanavond een prima wedstrijd speelde. Hij produceerde acht doelpunten en was ook in de verdediging een sta-in-de-weg voor de landskampioen. In de laatste minuut blesseerde hij zich aan zijn linkerknie, maar de ernst lijkt mee te vallen.

Na 3-3 was het Volendam dat doeltreffender was en leidde met 5-3. Marco Vernooy en Joeri Verjans brachten Oci-Lions terug in de race. Bij 6-6 nam Lions de leiding met twee doelpunten, hoewel het toch moest incasseren (9-9). Vervolgens hield Thijs van Leeuwen enkele fraaie ballen en stond hij aan het begin van een positieve stand bij rust (11-12).

In een geweldige ambiance, in een nagenoeg uitverkocht huis, werd de tweede helft ontzettend spannend. Beide ploegen pakten een lichte voorsprong tot de stand 18-18, daarna maakte Oci-Lions terecht het verschil en speelt het morgenavond de finale van de Limburgse Handbaldagen. Aan het einde stopte Luuk Hoiting nog een strafworp voor Lions en incasseerde Lino Janssen een directe rode kaart. Bij het laatste fluitsignaal was de vreugde bij Oci-Lions enorm! Tegenstander in de finale wordt Meshkov Brest uit Wit-Rusland, dat eerder vandaag Lions in de voorronde versloeg met 25-31. Echter in dit duel had coach Gabrie Rietbroek enkele van zijn basisspelers rust gegund. Doelpuntenmakers bij Oci-Lions tegen Kras/Volendam: Marco Vernooy 8, Nicola Miricki 5, Martijn Meijer 3, Joeri Verjans 2, Alan van de Wall 2, Marco Pejovic 1, Ivo Steins 1, Joris Baart 1.

Bron: lhd.nl