Eerste Fortuna Sittard Doe Dag

Dit jaar vindt op 12 april de eerste Fortuna Sittard Doe Dag plaats in het BOSS park in Sittard-Oost. De dag wordt georganiseerd in het kader van leefbaarheid in de wijk en het ‘wij-gevoel’.

De afgelopen jaren raken mensen meer en meer vervreemd van elkaar. Fortuna Sittard wilt in samenwerking met de gemeente en andere verenigingen proberen de cohesie in de wijk te versterken. 
Om elkaar beter te leren kennen wordt middels de Fortuna Sittard Doe Dag een platform gecreëerd voor jong en oud. De eerste Fortuna Sittard Doe Dag vindt plaats op 12 april van 13:00 u tot 16:00 u in het BOSS Park gelegen aan de Bachstraat in Sittard Oost. 
Op deze dag vinden verschillende clinics plaats en voetbalt het eerste elftal van Fortuna Sittard tegen een G-elftal. Ook het dameselftal van Fortuna Sittard geeft op Doe Dag een clinic.
Bezoekers kunnen er behalve met voetbal ook met andere sporten kennis maken: hockey (SCOOP), tennis, atletiek en handboogschieten (De Alpenjagers) komen er ook aan bod. De verenigingen geven clinics waaraan iedereen kan meedoen om zo de sport te leren kennen. 
De laatste jaren is een dalende trend zichtbaar onder de jeugd wat betreft deelname aan sport en door deze dag wordt de kracht en het plezier wat je krijgt van sporten gepromoot. 
Op de Fortuna Sittard Doe Dag staan kennismaking, samenwerking en vooral plezier centraal. Er is gezorgd voor muziek en catering en zijn er verschillende stands aanwezig waar u meer informatie kunt verkrijgen over de verschillende sporten.
Iedereen en natuurlijk speciaal de mensen van Sittard-Oost is van harte welkom op deze allereerste Doe Dag van Fortuna Sittard, die wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeente, sportstichting, scholen en sportverenigingen. De activiteiten worden begleidt door de gemeente en door spelers en clubiconen van Fortuna Sittard.
Er zijn al plannen om de Fortuna Sittard Doe Dag in de toekomst uit te breiden naar meerdere wijken in de gemeente. Sittard-Oost heeft de primeur van de eerste Fortuna Sittard Doe Dag!
Cookieinstellingen