Fortuna Sittard naar play-offs!

Samen met VVV-Venlo, De Graafschap, FC Eindhoven en FC Volendam streed Fortuna Sittard vrijdagavond om een plek in de play-offs. Winst tegen FC Emmen was de opdracht vooraf, want daarmee zou de doelstelling van dit seizoen in de laatste competitiewedstrijd zeker worden gehaald.

Het bleef lang spannend in Emmen, want uit van FC Emmen winnen is geen vanzelfsprekendheid. Dat bleek in de eerste helft. Het zal de druk zijn geweest van het moeten winnen, want Fortuna Sittard leek meer tegen zichzelf te spelen dan tegen de Emmenaren. Dat speelde de thuisploeg in de kaart, want in de 39e minuut zette Bannink zijn ploeg fraai op 1-0.
Voorn goud waard
Direct aan het begin van de tweede helft kreeg Emmen een dijk van een kans op de 2-0, maar gelukkig voor Fortuna Sittard ging de kopbal van Emmen net over het doel van Kaya. Een minuut later was Ramon Voorn voor Fortuna Sittard wel doeltreffend. Bij de gelijke stand en gegeven de voorsprong van VVV Venlo tegen FC Volendam stonden de geelgroenen vanaf dat moment met een been in de play-offs.
Fortuna Sittard putte moed uit de gelijkmaker en nam het heft in de wedstrijd in handen. De kansen kwamen er, maar de verlossende winnende treffer bleef uit.
De stand bleef gelijk, VVV Venlo stuurde FC Volendam met 4-0 op vakantie, dus coach Wil Boessen haalde met Fortuna Sittard tóch de doelstelling van dit seizoen: de play-offs. Aanstaande maandag al speelt Fortuna Sittard thuis de eerste wedstrijd in de play-offs tegen De Graafschap. Op vrijdag 2 mei volgt de return in Doetinchem. Een herhaling van de play-offs van afgelopen jaar. Toen was De Graafschap twee keer te sterk. Tijd voor revanche!