Feyenoord verslaat Fortuna Sittard: 1-0

De wedstrijd tegen Feyenoord was gepland en werd zaterdagavond ook gespeeld. Maar niet op het terrein van Sc Susteren. Op last van de burgemeester van Echt-Susteren werd het duel in Susteren verboden.

De reden daarvoor was dat er signalen waren dat groepen supporters daar de confrontatie met elkaar zouden zoeken. Uit veiligheidsoverwegingen werd daarom besloten het duel niet in Susteren te laten plaatsvinden.
Het duel werd zaterdagavond – zonder publiek – tóch afgewerkt, en wel in Rotterdam op sportcomplex Varkenoord. Vanwege de tropische omstandigheden werd het een wedstrijd van drie keer 25 minuten.
Het elftal van Peter van Vossen kwam sterk voor de dag. Feyenoord, dat dit seizoen onder leiding staat van trainer Fred Rutten, had het bij tijd en wijle zwaar om het goede positiespel van de gasten onder controle te krijgen. Dat leverde vervolgens ook kansen op. Eerst was het aanvoerder Ramon Voorn die de bal niet in het net kon krijgen en even later trof Seku Conneh hetzelfde lot. Tien minuten voor tijd maakte Elvis Manu de 1-0 voor Feyenoord en ging Feyenoord er alsnog met de winst vandoor.
Hoofdtrainer Peter van Vossen toonde zich na afloop tevreden: “Feyenoord is een fantastische tegenstander om tegen te spelen. Ondanks dat je dit soort ploegen normaal gesproken later in de voorbereiding tegenkomt, hebben we het hun met uitstekend voetbal erg lastig kunnen maken. Hier verdienen de jongens een groot compliment voor”.
Startopstelling Fortuna Sittard: Kaya; Marveggio, ter Borgh (Dengering), Janssen en Kis; Voorn, Vlug en Gulpen; Briels, Conneh en Waalkens.
Jordy ter Borgh viel uit met een enkelblessure en werd vervangen door Dennis Dengering. Verder maakten gedurende de wedstrijd Dion Watson, Zlatko Zejnilovic, Bob Vankan, Benjamin Bathiri, Mitchell Elshot, Tomas Overhof, Fatih Turan en Glenn Daniëls ook nog hun opwachting.
Startopstelling Feyenoord: Mulder, Steenvoorden, Woudenberg, Karsdorp en Van Beek; Vormer, Vilhena en Immers; Boëtius, Te Vrede en Goossens.
Trainer Fred Rutten bracht gedurende de wedstrijd de volgende spelers in: Hahn, Mathijsen, Verhoek, Manu, Nelom, Achahbar, Sleegers en Dammers.
De volgende tegenstander van Fortuna Sittard is EVV volgende week vrijdag (25 juli) op sportpark In de Bandert in Echt. De aftrap van deze wedstrijd is om 19.00 uur.
Bron: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen