Vlakke Touretappe gewonnen door Kristoff

Foto:

De als vlakke etappe aangeduide rit van Tallard naar Nimes – over een afstand van 222 kilometer – leek bij voorbaat weer zo’n etappe die door sprinters beslist zouden gaan worden. Mark Cavendish won in 2008 de etappe naar Nimes in een massasprint.

Er hoeft deze etappe dus niet te worden geklommen, maar wellicht speelt de wind vandaag een grote rol in het koersverloop. In Nimes stormde en onweerde het toen het peloton nog 70 kilometer van de finish verwijderd was, maar toen de stad werd binnengereden was het weer rustig.
De etappe was 100 meter te lang voor het duo Jack Bauer (Nieuw Zeeland) en Martin Elmiger (Zwitserland), die zowat van meet af aan op kop reden en een maximale voorsprong van ongeveer 6 minuten en 30 seconden wisten te pakken. Kort voor de eindstreep vervloog de hoop op de eerste Nieuw Zeelandse etappewinst in de Tourgeschiedenis, toen de echte sprintkanonnen het duo alsnog voorbijraasden. Bauer eindige als tiende.
De Noor Kristoff pakte zijn tweede etappeoverwinning. Het algemeen klassement bleef vandaag ongewijzigd. De twee Nederlanders Bauke Mollema en Laurens ten Dam blijven respectievelijk op de zevende en de negende plaats staan.
Cookieinstellingen