Fortuna hekkensluiter af

Na drie opeenvolgende nederlagen tegen Jong Ajax, N.E.C. en SC Telstar toog een niet van zelfvertrouwen blakend Fortuna Sittard naar Groesbeek voor de wedstrijd tegen Achilles’29.

Achilles’29, de voormalige amateurploeg die vorig seizoen debuteerde in de Jupiler League en het seizoen met afstand op de laatste plek van de ranglijst afsloot, stond vóór de wedstrijd één positie hoger op de ranglijst dan Fortuna Sittard. De geelgroenen namen voor het eerst sinds jaren de onderste plek van de ranglijst in en dat was even schrikken.
Fortuna Sittard startte fel in Groesbeek. Van meet af aan was duidelijk dat de ploeg kwam voor niets anders dan de volle winst en die kwam er ook. In het eerste kwartier had de ploeg al drie mooie kansen, maar achtereenvolgens Conneh, Voorn en Briels waren ongelukkig in de afwerking. Het duurde nog tot de 26e minuut voordat Fortuna Sittard op een verdiende voorsprong kwam door een kopbal van Conneh. Zeven minuten voor rust tilde Briels de score naar 0-2. Eindelijk kon Fortuna weer eens met een voorsprong aan de thee.
Na rust zakte het spel van Fortuna Sittard ver terug en stichtte de ploeg amper nog serieus gevaar voor het doel van Achilles’29. Conneh scoorde in de 84e minuut wel nog de 0-3, maar daarmee was de kous dan ook helemaal af. De drie punten gingen mee naar Sittard. Wanneer het hele weekendprogramma is afgewerkt heeft Fortuna de hatelijke laatste plaats verruild voor de veertiende plek op de ranglijst.
De eerstvolgende competitiewedstrijd van Fortuna Sittard is de thuiswedstrijd tegen het afgelopen seizoen uit de eredivisie gedegradeerde Roda JC. Deze Limburgse derby wordt op zaterdag 13 september om 19:45 uur gespeeld in het Offermans-Joosten stadion.