Zusjes Jennifer en Brenda toppers op NK

Foto:

Jennifer en Brenda Schrooten behaalden afgelopen zondag een dubbelslag tijdens het Nederlands kampioenschap Kunstwielrennen indoor Cycling voor vrouwen. 

Ergens in een achteraf gymzaal in Heerlen werd deze ondergewaardeerde tak van wielersport uitgeoefend door de beste deelnemers van Nederland. 
Jennifer werd Nederlands kampioen en haar zus Brenda behaalde een zilveren plak. De twee dames uit Sittard-Geleen hebben een enorme erelijst binnen deze sport. 
Kunstwielrijden is een binnensport die beoefend wordt op een speciale fiets. De fiets heeft geen remmen of versnellingen. Hij heeft een speciaal stuur en zadel, een overbrenging van 1 op 1 zodat er voor- en achteruit gefietst kan worden. Er zijn verschillende disciplines bij het kunstwielrijden, onder andere solo, duet of groepsrijden (4 of 6 personen).
Brenda (21) en Jennifer Schrooten (25) doen al 16 en 19 jaar aan deze bijzondere sport. Sinds 2013 zitten ze bij de TWC Maaslandster Zuid-Limburg. Jennifer is regerend Nederlands kampioen (al sinds 2009) en Brenda is de nummer 2 van Nederland. Jennifer: “Wij reizen regelmatig onder andere naar Duitsland en België, maar ook wel eens naar Zwitserland, Oostenrijk of Frankrijk voor wedstrijden. Een WK vindt elk jaar plaats, dat is naast het NK een absoluut hoogtepunt voor ons. 
kunstwielrennen-2-brenda-jennifer-nk-2014
Zussen Schrooten met hun moeder en trainster Marina Hochstetter
Op het moment trainen wij 2x per week een uurtje in een gymzaal in Sittard, die wij zelf huren. De fietsen die wij gebruiken zijn van ons zelf. Onze moeder is onze trainster, en begeleidt ons naar wedstrijden. Ook onze vader is nauw betrokken bij onze activiteiten. We geven ook demonstraties tijdens verschillende evenementen en laten nieuwsgierige kinderen graag eens op de fiets proberen”. Vol trots gingen de dames met hun kampioenstrui en medailles op de foto.
Foto’s: © Michel van Dijke
Cookieinstellingen