LHD: Serven vervangen Oekraïners

Heeft deelname van een Russisch team aan de Limburgse Handbaldagen invloed invloed gehad op het late afzeggen van de Oekraïense ploeg HC Motor Zaporozhye? 

Volgens een persbericht van de organisatie van het altijd boeiende handbaltoernooi dat jaarlijks tussen Kerstmis en Nieuwjaar in Sittard-Geleen wordt gespeeld, is HC Motor Zaporozhye bezweken onder de druk van de nationale handbalfederatie van Oekraïne en het nieuwe ministerie van sport. HC Zaporozhye staat zijn ploeg af voor een trainingsstage van de nationale ploeg. 
Zo wordt in elk geval een mogelijke confrontatie met het Russische Permskie Medvedi uitgesloten. Velen keken al met spanning uit naar het mogelijke treffen. 
Het Servische RK Metaloplastika Šabac is een nieuwe deelnemer van de Limburgse Handbaldagen. Het team vervangt HC Motor Zaporozhye uit Oekraïne, dat af heeft moeten zeggen. 
Šabac, uit de gelijknamige plaats op circa 70 kilometer van Belgrado, is reeds jarenlang toonaangevend in de nationale competitie. De ploeg van trainer Slavko Novakovic versloeg vorig jaar in de halve finale van de Challenge Cup op indrukwekkende wijze het Portugese Águas Santas Milaneza (winnaar LHD in 2013).
De Serviërs spelen in groep B en openen het toernooi tegen OCI-LIONS. Ze spelen daarnaast tegen HC Kehra (EST) en Talent MAT Plzen (CZE). De Limburgse Handbaldagen vinden plaats op 27, 28 en 29 december 2014.
Cookieinstellingen