Monique Tijsterman nog een jaar bij OCI-Lions

Monique Tijsterman nog een jaar coach
Monique Tijsterman nog een jaar coach
Foto: Sporteve-foto.nl

Monique Tijsterman blijft ook komend handbalseizoen aan als trainer-coach van OCI-Nitrogen Lions.

Zowel het bestuur van de club als Monique zelf zijn tevreden over de gang van zaken tijdens het lopende seizoen. Het klikt met het team en de resultaten mogen gezien worden: het eerste kampioenschap van de BeNeLeague, nog in de race voor de handbalbeker en ongeslagen aan kop in de kampioenspoule om het landskampioenschap.

In Monique Tijsterman kregen de heren van het eerste team voor het eerst van doen met een vrouwelijke coach. Het is geen moment een punt geweest. In Sittard waren ze al vlug gewend, en bij uitwedstrijden krijgt ze alleen maar complimenten, de mensen vinden het onwijs leuk, dat een vrouw voor de groep staat, met ook nog – en dat is het allerbelangrijkste – goede resultaten, zo valt te lezen op de website van OCI-Lions.

Aanstaande zaterdag, als Lions thuis speelt tegen Tachos, is Monique niet er niet bij, want ze geeft van vrijdag tot en met woensdag in Veria, Griekenland, les als docente van de Europese Handbal Federatie. Lambert Schuurs neemt haar plaats in. Monique is ervan overtuigd dat ook deze wedstrijd gewonnen zal worden en hoopt niet alleen de landstitel te behalen maar ook de beker te winnen.

Cookieinstellingen