Fortuna Sittard weer met lege handen naar huis

De uitwedstrijd van Fortuna Sittard tegen FC Emmen duurde net iets te lang. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd scoorde de Drentse ploeg de winnende treffer.

Tot de rust wist Fortuna Sittard de nul vast te houden. De beste kansen en het beste van het spel waren in de eerste 45 minuten zonder meer voor de thuisploeg.

Net als bij een aantal eerdere wedstrijden ging het na rust vrij snel mis. Fortuna Sittard keek in de 52e minuut tegen een 1-0 achterstand aan na een treffer van Tim Siekman. Kort na de tegentreffer kreeg Fortuna Sittard een kans op de gelijkmaker, die niet werd benut. In de 62e minuut lukte dat wel. Joeri Schroyen rondde een fraaie aanval af met een schitterende treffer.

FC Emmen leek van slag en Fortuna Sittard kreeg de ruimte om te voetballen. Fatih Turan werd bij een uitval door Emmen-verdediger Pedro in de zestienmeter gevloerd en dat betekende in de 65e minuut een penalty voor het elftal van Van Vossen. Roel Janssen, vaste strafschoppennemer, verzilverde ook deze kans. Daarmee kantelde de wedstrijd binnen een paar minuten en stond Fortuna Sittard in plaats van op een 1-0 achterstand op een 1-2 voorsprong.

FC Emmen voerde daarna de druk op en zette Fortuna Sittard vast op de eigen helft. Topscorer Cas Peters bracht met zijn 22e treffer van het seizoen FC Emmen in de 79e minuut weer op gelijke hoogte met Fortuna Sittard.

In de laatste minuten van de wedstrijd paste Van Vossen nog twee wissels toe. Conneh maakte plaats voor Donny de Groot en Schroyen ging van het veld voor Sjoerd Linssen. Het pakte ongelukkig uit: in de laatste minuut van de reguliere speeltijd scoorde Resida de 3-2 voor FC Emmen. In de vier minuten extra tijd kwam in die stand geen verandering meer.

Op Paasmaandag mag Fortuna Sittard vanaf 14:30 uur proberen om tegen FC Den Bosch de tweede thuisoverwinning van dit seizoen te behalen.

Omdat Helmond Sport zijn wedstrijd tegen De Graafschap wist te winnen is Fortuna Sittard nu gezakt naar de voorlaatste plaats op de ranglijst. RKC Waalwijk, de nummer laatst, won uit bij Almere City FC en heeft nu nog een achterstand van slechts drie punten op Fortuna Sittard.

NEC werd zes wedstrijden voor het einde van de competitie kampioen van de Jupiler League en keert na één jaar afwezigheid komend seizoen weer terug naar de eredivisie.