Wereld(stad)uurrecord Geleen onder vuur

Foto: Lysanne Photography

“Ik heb me via Facebook laten uitdagen om het uurrecord op de Wielerbaan in Geleen aan te vallen.” Dat zegt Jan de Koning (55), voorzitter van schaatsvereniging Limburgse Schaatsvrienden en werkzaam bij L1.

“In juni zou Wil Sijstermans, fietsvriend die ik via het Proteam Limburg ken het record voor 50 plussers neerzetten. En ik mocht dan in juli proberen het te verbeteren”, gaat Jan verder.

Sijstermans, voorzitter van TWC Maaslandster liet echter weten niet in vorm te zijn. “Als ik nu zijn goede uitslag zie bij het NK masters in Beegden, dan geloof ik eerder dat er iets anders speelde”, aldus De Koning, die verder niet speculeert maar zijn gezicht spreekt boekdelen.

Op vrijdag 5 juni werd voor de eerste keer een uurrecord gereden op de Wielerbaan Geleen. Renier Scheepers (35) uit Herten zette meteen een scherpe afstand neer. In een uur reed hij 43 km en 229 meter. De 23-jarige Luuk Jansen uit Nootdorp (Zuid-Holland) wil dat op dinsdag 14 juli verbreken. Jansen is eliterenner van wielerploeg Restore in Pijnacker.

De Koning: “Een eliterenner is vrees ik niet te verslaan, maar in mijn categorie hoop ik een dusdanige tijd neer te zetten dat anderen voorlopig hun tanden er op stuk bijten.” Op dinsdag 7 juli om 18:00 uur gaat Jan in één uur zoveel mogelijk kilometers op de Wielerbaan proberen af te leggen.

Cookieinstellingen