Geen Parijs voor Tom Dumoulin

https://www.youtube.com/watch?v=DMGahKyAlv0

Bij een dramatische valpartij tijdens de derde Touretappe zijn diverse renners, waaronder Tom Dumoulin, zodanig gewond geraakt dat zij de Tour vaarwel konden zeggen.

Dumoulin werd door vriend en vijand vandaag getipt als kanshebber op het geel. Zover mocht het niet komen. Bij de nummer drie van het algemeen klassement schoot bij de valpartij een arm uit de kom. De valpartij vond plaats bij hoge snelheid. Dumoulin is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd voor nader onderzoek.

De leider in het jongerenklassement was het voornaamste slachtoffer van de massale valpartij op zo’n 60 kilometer van de streep in Hoei. Dumoulin reed vlak achter de Franse renner William Bonnet, die op een rechte weg ineens onderuit ging. De Limburger kon de gevallen Bonnet niet ontwijken en ging ook onderuit.

Volgens de NOS vielen er mogelijk zwaargewonden onder de gevallen renners. De koers werd tijdelijk stilgelegd, verschillende toppers liggen uit de strijd.

Behalve Tom Dumoulin stapten ook Simon Gerrans en William Bonnet af. Laurens ten Dam en Bauke Mollema konden wel verder, net als Cancellara. De geletruidrager was ook bij de valpartij betrokken maar kon met de nodige pijn toch verder rijden.

Cookieinstellingen