Fortuna Sittard wint in Dordrecht

Fortuna Sittard heeft vrijdagavond met 1-3 gewonnen van FC Dordrecht. De ploeg van Ben van Dael speelde een uur lang met een man meer dan de tegenstander.

FC Dordrecht kwam in de negende minuut op voorsprong door een doelpunt van Janga. Nog voor rust kwam Fortuna Sittard gelijk nadat de scheidsrechter een overtreding van Dordrechtspeler Vleugels bestrafte met een rode kaart en een penalty. Die werd door de van een griepaanval herstelde Fortuna-aanvoerder Roel Janssen feilloos benut (32′).

Met tien man wist FC Dordrecht het Fortuna Sittard echter bijzonder lastig te maken. Fortuna Sittard kwam via Lars Hutten in de 52e minuut op 1-2. Hutten schoot de bal fraai in de kruising na een aanval die werd opgezet door Marco Ospitalieri en Joeri Schroyen.

In de extra tijd besliste Jordy Briels de wedstrijd definitief in het voordeel van Fortuna Sittard door uit een counter te scoren (90+3′).

Fortuna Sittard blijft ondanks deze gewonnen wedstrijd op de 17e plaats van de ranglijst staan. Aanstaande maandag speelt de ploeg thuis tegen SC Telstar. Die wedstrijd begint om 20:00 uur.