Fortuna Sittard dicht bij crediteurenakkoord

Foto: © Ron Philips - Sporteve-foto.nl

Volgens Fortuna Sittard’s extern adviseur Paul Kraan is de club dichtbij een crediteurenakkoord. Dat meldt hij in een blog op de site van de club.

“Een belangrijk onderdeel van de redding van Fortuna is het crediteurenakkoord. We hebben onze schuldeisers aangeboden een bepaald percentage van onze schuld te voldoen, waarna het resterende bedrag wordt kwijtgescholden. Op dit moment is 74 procent van de crediteuren met ons voorstel akkoord. Zij vertegenwoordigen 46 procent van het openstaande bedrag. Er is nog een akkoord nodig over 54.000 euro, voordat overeenstemming is bereikt over 50 procent van het bedrag. Als dat is gelukt, is een belangrijke stap gezet.”

Het halen van de grens van 50 procent van de crediteuren die tegelijkertijd meer dan 50 procent van het openstaande bedrag vertegenwoordigen is van groot belang. Het biedt de club de mogelijkheid om juridisch ook bij de overige crediteuren een akkoord af te dwingen. De club streeft echter naar een vrijwillig akkoord, naar een correcte en constructieve afhandeling, met àlle crediteuren. Niet alleen omdat een juridische procedure geld kost, maar ook omdat de club de relaties met deze leveranciers in de toekomst graag wil voortzetten.

Verder geeft hij aan dat de club vóór 4 mei een plan van aanpak bij de licentiecommissie van de KNVB moet indienen waarin wordt beschreven hoe de club denkt weer uit categorie 1 te komen. De basis daarvoor is een sluitende begroting, waarin op basis van realistische uitgangspunten de kosten flink omlaag gaan. Om aan voldoende liquide middelen te komen om aan het in het verschiet liggende crediteurenakkoord te kunnen voldoen verkoopt de club op korte termijn 10x 1 procent van de aandelen (à 36.000 euro). De kostenbesparing wordt mede mogelijk gemaakt door een fikse reorganisatie bij de club. Van de negen personeelsleden in vaste dienst blijven er straks nog maar 2 over.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen