Hockeytalenten HC Scoop naar districtsfinale shoot out

In april vond bij HC Scoop het Interpolis NK Shoot Out Clubkampioenschap plaats. Bijna 60 jeugdspelers en keepers gingen met elkaar de strijd aan. Op jacht naar de titel Clubkampioen 2016 én kwalificatie voor de Districtsfinales van de Interpolis NK Shoot Out 2016.

Na een spannend Clubkampioenschap konden 4 clubkampioenen en 2 runners-up worden gefeliciteerd; Floris-Jan Bröls en Lena von Pey (beste keeper en keepster), Bram Duys en Flore Voogd (beste speler en speelster) en Thom Duys en Marit Lathouwers (runners-up). Deze 6 talenten vertegenwoordigen HC Scoop op zondag 8 mei aanstaande op de Interpolis NK Shoot Out Districtsfinale in Tilburg om kans te maken op een plek in de Nederlandse finale.

Clubkampioenschap

HC Scoopkijkt zeer tevreden terug op een geslaagd Clubkampioenschap. Na een voorronde voor de D-jeugd (10 en 11 jaar) en een voorronde voor de B- en C- jeugd ( 12 tot 16 jaar), vond een zinderende finale plaats tussen de winnaars en runners-up van de voorrondes. De clubkampioenschappen werden vakkundig gejureerd en van commentaar voorzien door spelers van Heren 1 en Dames 1.

Shoot out competitie

De Koninklijke Nederlandse Hockeybond (KNHB) en partner Interpolis organiseren dit jaar voor de 4e keer op rij het Interpolis Nederlands Kampioenschap Shoot Out. Spelers en keepers verzamelen punten door het scoren of juist stoppen van een shoot out. De shoot out wordt in het hockey gebruikt als penalty, waarbij de speler 8 seconden de tijd krijgt om te scoren en de keeper dit in die tijd probeert te verhinderen. Daarbij mag worden ‘gedribbeld’ met de bal. Shoot outs staan garant voor spektakel en mooie trucs en behoeft specialistische vaardigheden.

Districtsfinale

De strijd om de titels van de Interpolis NK Shoot Out 2016 is opgebouwd vanuit het Clubkampioenschap (op zo’n 125 clubs), Districtsfinales (op 5 plaatsen in het land) en tenslotte het finale evenement. HC Scoop organiseerde dit jaar voor het eerst haar eigen Clubkampioenschap.

logo-interpolis-shoot-out-2016

Dossier: HC Scoop
Cookieinstellingen