Eaters: “nog veel losse eindjes”

Foto: © Jan Hofstede

De Geleense ijshockey-eredivisionist Limburg Eaters bereidt zich voor op het nieuwe seizoen. En zoals wel vaker het geval is geweest de laatste jaren verloopt dat niet zonder slag of stoot.

Net als voorgaande jaren lijken de financiën de moeilijkste horde naar het nieuwe seizoen te worden. Het bestuur heeft een deadline gesteld wanneer de begroting moet zijn afgedekt met sponsorgelden, recettes en overige inkomsten. De club zegt al een behoorlijk aantal sponsortoezeggingen binnen te hebben. Sponsorcommissie en bestuur zijn nog op zoek naar een (potentiële) hoofdsponsor die het ijshockey in Limburg kan ondersteunen.

De opzet van en het aantal ploegen dat deelneemt aan de komende competitie is nog niet geheel duidelijk. Dat ligt onder meer aan de verplichting die de ijshockeybond oplegt aan ploegen die aan de competitie meedoen om ook deel te nemen aan de bekercompetitie. Een aantal ploegen dreigt zich daarom terug te trekken. Mocht er weer een competitie met twee poules komen dan moeten die wat Eaters betreft beide een vergelijkbaar niveau hebben. Afgelopen seizoen was dat niet het geval. Volgende week wordt hierover meer duidelijkheid verwacht.

Wat Eaters zelf betreft: er worden gesprekken gevoerd met spelers over het komende seizoen. Eind volgende week zijn die gesprekken naar verwachting afgerond en moet ook duidelijk zijn hoe het basisteam er uitziet en hoe de trainersstaf wordt samengesteld. Doordat Jeffrey van Iersel en Erik Tummers stoppen als wedstrijdspeler gaat de nodige ervaring en kwaliteit verloren. De jongere spelers en eventuele aanvullingen zullen willen laten zien dat ze het vertrek van de twee routiniers prima kunnen opvangen.

Cookieinstellingen