Voorbeschouwing Fortuna Sittard – Almere City FC

Foto: © Rik van Mulken

Vrijdagavond gaat Fortuna Sittard op jacht naar de tweede thuisoverwinning van het seizoen. Tegenstander is Almere City FC.

De ploeg uit Flevoland heeft uit twee duels één punt behaald, vorige week vrijdag verloor het eam van Jack de Gier op eigen veld met 4-1 van Jong Ajax. Fortuna Sittard heeft in de eerste twee duels vier punten gehaald.

Ben van Dael kan tegen Almere niet beschikken over de voor langere tijd geblesseerden Jorrit Smeets en Mailson Lima. Ook de door Fortuna gecontracteerde linksback Stefan Askovski is nog niet van de partij, omdat zijn club hem nog steeds niet heeft vrijgegeven. Wel is Jordy Briels weer beschikbaar, hij was voor twee duels – waarvan een voorwaardelijk – geschorst vanwege een directe rode kaart die hij opliep in het duel tegen Achilles’29.

Volgens coach Ben van Dael wordt het niet eenvoudig om vanavond de tweede zege van het seizoen te boeken tegen de ploeg uit Flevoland. “Het is een goed voetballende ploeg, die veel positiewisselingen doet. We moeten tegen hen gewapend zijn. Onze laatste wedstrijd tegen Telstar (1-1 in de laatste seconde, red.) was een domper. Wat gebeurde, mag niet. Maar zoiets gebeurt toch. Zelfs op het allerhoogste niveau gebeuren nog dingen die eigenlijk niet kunnen. Ook voetballers zijn mensen. We hebben achter die wedstrijd vrij snel een punt gezet. Zoiets is niet eenvoudig, want het gelijkspel kwam hard aan. Maar iedereen is goed met deze tegenslag omgegaan.”

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen