Eneco KidsRide 2016 op 23 september

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Ook dit jaar zijn de grootste wielernamen weer van de partij tijdens de Eneco Tour. Zo verschijnen onder meer Olympisch kampioen Greg van Avermaet en wereldkampioen Peter Sagan aan de start, naast nationale toprenners als Tom Dumoulin.

Volgens goed gebruik kunnen ook jonge wielerfans weer meedoen aan de Eneco KidsRide, een sportieve uitdaging voor kinderen tussen 7 en 12 jaar.

Samen met meervoudig olympisch en wereldkampioene Leontien Zijlaard-van Moorsel en Miss Eneco Tour, Felice Dekens, fietsen de kinderen als een echt peloton, voorafgegaan door de Tourdirecteur en begeleid door motoren en de bezemwagen, het laatste stukje van het officiële wedstrijdparcours (zo’n 8 km). Ruim binnen het half uur zullen de eerste kinderen als een echte prof over de finishlijn rijden waarna ze officieel worden gehuldigd in de KidsArea.

Eneco organiseert de KidsRide om het fietsen bij de jeugd onder de aandacht brengen en hen te stimuleren om wat vaker de fiets te pakken. Fietsen is niet alleen gezond, maar ook goed voor het milieu. Deelname is gratis, wel graag eerst even aanmelden.

» aanmelden

Cookieinstellingen