Jong FC Utrecht – Fortuna Sittard – voorbeschouwing

Fortuna Sittard - juli 2016
Fortuna Sittard - juli 2016
Foto: © Guus Queisen

Jong FC Utrecht, Fortuna’s tegenstander van maandagavond, wacht nog op de eerste overwinning. De club heeft in vijf wedstrijden slechts 1 punt weten te vergaren.

Als Fortuna Sittard maandagavond het uitduel tegen de Utrechtse ploeg weet te winnen lonkt een gedeelde tweede plaats op de ranglijst in de Jupiler League.

Coach Ben van Dael tempert op voorhand de verwachtingen. Hij wijst er met klem op dat Jong FC Utrecht er tot nu toe met tegenstanders als De Graafschap, NAC en Jong PSV een verre van eenvoudig programma op heeft zitten.

“Zij zullen thuis willen winnen,” zegt Van Dael. “Het is een nieuwe ploeg in deze competitie, met daardoor veel onbekende spelers. Ik verwacht dat hun ploeg versterkt wordt met een aantal jongens van het eerste elftal. Dus het wordt voor ons geen gemakkelijke wedstrijd. Maar voor hun ook niet!”

Fortuna Sittard kan aantreden in de sterkst mogelijke formatie. Macedonisch international Stefan Askosvki is afgelopen week speelgerechtigd verklaard en kan in Utrecht zijn debuut maken. Bovendien zit trainer Van Dael opnieuw in de luxepositie dat hij kan kiezen uit twee spitsen van formaat, namelijk Junior en Dianessy. Fortuna heeft bovendien nog een voordeel ten opzichte van de tegenstander: de geelgroenen worden maandagavond gesteund door tweehonderd fans die maandagavond afreizen naar Utrecht om Fortuna ongetwijfeld luidruchtig aan te moedigen.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen