Max Verstappen twee keer in top 3 tijdens vrije trainingen

Foto: screenshot

In de tweede vrije training voor de Formulie 1 Grand Prix van Singapore heeft Max Verstappen met zijn Red Bull-bolide de derde tijd neergezet.

Mercedescoureur Rosberg was ditmaal de snelste, Räikkönen zette de tweede tijd neer. Ricciardo was net als in de eerste vrije training een  fractie langzamer dan zijn Limburgse teamgenoot.

1. N. Rosberg     1:44:152
2. K. Raikkonen   1:44:427
3. M. Verstappen  1:44:532
4. D. Ricciardo   1:44:557
5. S. Vettel      1:45:161
6. N. Hulkenberg  1:45:182
7. L. Hamilton    1:45:275

In de eerste training was Max op het bochtige stratencircuit met een rondje van 1:45.824 de snelste coureur van het hele veld. Daarmee zette hij voor de derde keer in zijn carrière de snelste trainingstijd neer. Daniel Ricciardo was iets langzamer, Vettel zette de derde tijd neer, gevolgd door Hamilton en Rosberg. Ter nuancering moet worden gezegd dat Verstappen de tijd reed op een set supersoft banden, terwijl Rosber en Hamilton op de veel hardere softs rondtuften.

Verstappen had vooraf al gezegd dat het circuit van Singapore vanwege zijn vele scherpe bochten de bolide van Red Bull goed ligt. “We kunnen hier voor het podium gaan”, meldde hij op zijn website. “Het is fysiek gezien de zwaarste wedstrijd van het jaar vanweg de hoge luchtvochtigheid en de vele bochten. Er zijn tijdens een ronde weinig rustmomenten, maar daar houd ik van. Het is een van mijn favoriete circuits om te rijden.”

Cookieinstellingen