Geen podiumplek voor Max Verstappen door tijdstraf

Foto: stiil GP Mexico

Lange tijd lag Max Verstappen op podiumkoers, maar het venijn van de Formule 1 Grand Prix van Mexico zat hem in de staart.

Na een mislukte inhaalpoging op de nummer twee van de wedstrijd Nico Rosberg zakte Verstappen iets terug en zag hij in de laatste ronden van de race Sebastian Vettel steeds dichterbij komen.

Tijdens het pareren van een aanval van de Duitser verremde Verstappen zich, schoot met zijn bolide van de baan af om vervolgens over het gras weer terug de baan op te rijden en weer positie in te nemen vóór Vettel. Daarmee behaalde hij volgens de jury onreglementair voordeel en dat was goed voor een direct na de finish door de jury opgelegde tijdstraf. Daardoor zag Verstappen zijn derde plek en het podium alsnog uit beeld verdwijnen. Hij viel terug naar de vijfde plek, achter Daniel Ricciardo, zijn Australische ploegmaat bij Red Bull. Verstappen noemde de straf belachelijk, omdat in de eerste ronde zowel Hamilton als Rosberg van de baan raakten en weer terugkeerden op de baan, waarbij zij wel duidelijk voordeel pakten. Daar werden echter geen straffen voor uitgedeeld.

Ricciardo vond dat Vettel de podiumplek niet verdiende, want volgens hem flikte de Ferrari-coureur hetzelfde waarvan hij Max Verstappen een aantal keren heeft beticht: van zijn lijn afwijken tijdens het remmen. Daardoor bracht hij Ricciardo tijdens een inhaalmanoeuvre behoorlijk in de problemen. Om dat gedrag tegen te gaan heeft de FIA onlangs de regels aangescherpt. Kennelijk werd dat vandaag nog even vergeten.

De race werd van pole af onbedreigd gewonnen door regerend wereldkampioen Lewis Hamilton. Rosberg blijft met zijn tweede plaats echter op koers om de titel van Hamilton over te nemen.

De volgende en voorlaatste Formule 1 Grand Prix van dit seizoen wordt over twee weken gereden op het circuit van Interlagos in Brazilië.

 

Cookieinstellingen