Fortuna Sittard ziet mogelijkheden tegen De Graafschap

Foto: © Rik van Mulken

Fortuna-Sittard verloor de afgelopen twee wedstrijden en is dan ook gebrand op revanche. Alleen is dat in Doetinchem tegen De Graafschap in een nagenoeg uitverkocht stadion vol supporters voor de superboeren geen sinecure.

“De Graafschap-uit is altijd een moeilijke wedstrijd”, kijkt Van Dael vooruit. “Ze spelen zeer opportunistisch en knallen er ongetwijfeld vanaf het begin vol op. Dat is een fase waar wij doorheen moeten. Gegarandeerd krijgen we mogelijkheden in de omschakeling. Die ruimte moeten we gebruiken. En de momenten dat we aan de bal komen, moeten we dat ook blijven. Als we goed overeind blijven, dan kan dat zich tegen De Graafschap keren. Zij hebben te maken met blessures en wonnen al een aantal wedstrijden niet. Als we goed staande blijven, dan liggen er zeker mogelijkheden.”

Tegen De Graafschap ontbreken Roald van Hout (knieblessure) en Emir Dautovic, die tijdens de donderdagtraining opnieuw last kreeg van zijn lies. Voor het overige kan Van Dael beschikken over een fitte selectie. Ook Jordie Briels – die donderdag tijdens de training ontbrak – is normaal inzetbaar.

Opstelling: Leon ter Wielen, Christopher Braun, Ferry de Regt, Luc Mares, Stefan Askovski, Jordie Briels, Djibril Dianessy, Marco Ospitalieri, Jorrit Smeets, Junior Torunarigha en Okan Kurt.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen