Fortuna Sittard gaat tegen MVV voor de volle winst

Foto: © Rik van Mulken

Het online gesteggel in de aanloop naar het duel tussen Fortuna Sittard en MVV Maastricht maakt al op voorhand duidelijk dat er vanavond op de grasmat van het Fortuna-stadion aan de Milaanstraat in Sittard voor elke meter geknokt zal worden.

Beide ploegen zijn er op uit om in deze altijd spannende aller-Limburgste der Limburgse derby’s met de volle winst aan de haal te gaan. Vorig seizoen wonnen de Maastrichtenaren met 2-1 in Sittard, maar daartegenover won Fortuna met 3-1 in de Geusselt.

Op dit moment staat MVV Maastricht nog samen met VVV Venlo aan kop in de Jupiler League. Fortuna Sittard heeft tegen VVV Venlo al laten zien in eigen huis flink huis te kunnen houden, dus MVV is gewaarschuwd. “Het is een wedstrijd die enorm leeft bij de fans”, zegt Fortuna-coach Ben van Dael. “Ik heb gelezen wat er allemaal op Twitter en Facebook is rondgegaan. Zo lang het beschaafd blijft, vind ik het prima. Rivaliteit hoort erbij.”

Naar verluidt vreest MVV de duelkracht en strijd die Fortuna altijd aan de dag legt. Ook – zo vertelde een verslaggever van Fox Sports – verwachten de Maastrichtenaren op een slechte grasmat te moeten aantreden. Die ligt er echter prima bij. Van Dael reageert: “MVV speelt thuis altijd op kunstgras, dus dan is het anders om op echt gras te voetballen. Wij gaan voor de drie punten, door ons eigen spel te spelen. Dus vanuit een goede organisatie en inderdaad ook met strijd.”

Fortuna kan beschikken over een volledig fitte selectie. Christopher Braun was de afgelopen dagen ziek, maar hij trainde donderdagmorgen volledig mee. Ook Emir Dautovic en Roald van Hout, die beiden tegen De Graafschap aan de kant bleven, zijn inzetbaar.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen