Zwakke fase nekt OCI-Lions uit tegen Callant Tongeren

De vijftiende competitieronde in de BeNe-League handbal kende zaterdagavond twee boeiende duels waarin de vier koplopers tegen elkaar uitkwamen.

Koploper OCI-Lions ging op bezoek bij nummer drie Callant Tongeren en nummer vier Achilles Bocholt kreeg visite van Initia Hasselt dat tweede op de ranglijst stond.

Tongeren nam in de beginfase van de wedstrijd een kleine voorsprong, maar vanaf 6-6 had Lions licht de overhand. De ruststand kwam uit op 10-11 in het voordeel van Lions.

Na rust leek Lions afstand te kunnen nemen, maar Tongeren kwam van 11-16 terug. Met nog 4 minuten op de klok was de stand 21-21. Daarna kwam Tongeren voor het eerst sinds de beginfase van de match weer op voorsprong. De Belgen wonnen de spannende partij uiteindelijk nipt met 24-23.

De partij tussen Achilles Bocholt en Initia Hasselt eindigde eveneens in een nipte overwinning voor de thuisploeg: 29-28.

Door deze resultaten is de stand aan kop in de BeNe-League competitie nu als volgt: Tongeren aan kop met evenveel punten als OCI-Lions, maar met een beter doelsaldo (+28 tegenover +24), gevolgd door Achilles Bocholt en Initia Hasselt, beide met 21 punten, maar Bocholt met een beter doelsaldo (+54 tegenover +50 voor Hasselt).

Hekkensluiter Koornneef Quintus boekte vandaag zijn eerste overwinning van het seizoen tegen Visé en Targos Bevo haalde zijn gram tegen Merksem (32-19).

OCI-Lions speelt op 17 december de laatste thuiswedstrijd van 2016 tegen Koornneef Quintus, een dag later staat dan tegen Fiqas Aalsmeer de laatste uitwedstrijd van dit jaar op het programma.