Fortuna Sittard gebrand op thuiszege tegen FC Den Bosch

Foto: © Rik van Mulken

De laatste training van het jaar 2016 is achter de rug en nog enkel één thuiswedstrijd scheidt de spelers van Fortuna Sittard van de winterstop en het kerstdiner.

Dat kerstdiner zal niet alleen de spelers, maar ongetwijfeld ook de supporters beter smaken wanneer de ploeg van Ben van Dael er vrijdagavond tegen FC Den Bosch in slaagt om eindelijk weer eens de volle winst te pakken. Een overwinning betekent niet alleen een positieve afsluiting van 2016, maar geeft de spelers ook weer wat vertrouwen dat hun elftal meer in huis heeft dan je uit de positie op de ranglijst zou concluderen.

Ben van Dael: “Het is de laatste weken al een paar keer gezegd dat het nú moet gebeuren. En dat geldt nu wéér. Iedereen moet de juiste mindset hebben tegen Den Bosch. Dat is lastig als het niet meezit. Maar vrijdagavond moeten we er alles uitpompen.” Om die reden gaf drievoudig bronzen Olympisch medaillewinnaar Arnold Vanderlyde een presentatie én een bokstraining aan de spelers om hen een nieuwe mentale boost te geven.

Coach Ben van Dael kan vrijdagavond niet beschikken over de geblesseerden Marco Ospitalieri en Jorrit Smeets. Het duel tegen FC Den Bosch begint om 20:00 uur.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen