Fortuna Sittard contracteert Braziliaanse middenvelder Victor Saba

Vitor Saba
Vitor Saba
Foto: Fortuna Sittard

Vitor Saba speelt komend half jaar voor Fortuna Sittard. De Braziliaan, die ook de Portugese nationaliteit bezit, komt over van Al-Muharraq uit Bahrein. Bij de club in het Midden-Oosten stond Saba sinds begin dit seizoen onder contract.

Vitor Rodrigues Saba kan als aanvallende middenvelder en linksbuiten uit de voeten. “Vitor brengt een schat aan internationale ervaring mee naar onze jonge ploeg”, zegt grootaandeelhouder Isitan Gün. “Als Vitor zich goed weet aan te passen aan Fortuna, kan hij uitgroeien tot een waardevolle speler voor onze club.”

De afgelopen jaren was Saba actief voor de Italiaanse clubs Brescia, Crotone en Siena. Ook voetbalde hij voor het Griekse AEL Kalloni. Met Western Sydney Wanderers kende de voormalig jeugdspeler van Flamengo zijn grootste successen. Met de Australische ploeg won hij in 2014 de Asian Champions League. In datzelfde jaar was Saba met Western Sydney actief op het WK voor clubteams. In de wedstrijd tegen het Algerijnse ES Sétif scoorde hij in de 89ste minuut zelfs de gelijkmaker (2-2).

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen