Bizar duel tussen KRAS/Volendam en OCI-Lions eindigt gelijk

OCI-Lions heeft zaterdagavond in het uitduel in de BeNe-League tegen KRAS/Volendam onnodig een punt verspeeld. Het duel eindigde in 25-25.

De Noord-Hollanders bezetten voor aanvang van de wedstrijd de negende plaats op de ranglijst en maakt met een puntentotaal van 13 geen kans meer om de play-offs te bereiken.

Volendam opende de score en hield tot 3-2 een voorsprong, daarna liet OCI-Lions zien wie er de baas was. Het team van coach Mark Schmetz liep mede dankzij een uitstekende dekking uit naar een 8-18 ruststand. Daarmee leek een walk-over in de maak en de tweede helft nog slechts een formaliteit.

Dat werd het evenwel niet en dat had Lions helemaal aan zichzelf te wijten. Zo sterk als Lions in de eerste helft speelde, zo zwak acteerde het na de rust. Volendam mocht helemaal terugkomen in de wedstrijd, want bij de stand 12-19 stokte de doelpuntenproductie aan de kant van OCI-Lions volledig. Volendam maakte de achterstand helemaal goed.

Pas toen Volendam op voorsprong kwam, bij 20-19(!), wist ook OCI-Lions het net weer te vinden. Vanaf dat moment gingen beide ploegen gelijk op. Met nog 50 seconden op de klok nam Volendam bij de stand 24-25 een time-out en trok daarna de stand weer gelijk op 25-25. Vervolgens nam OCI-Lions bij balbezit 22 seconden voor tijd eveneens een time-out. De laatste bal van Alec Smits op het doel van Volendam werd echter gepakt.

Plaatsing voor de play-offs is nog steeds niet honderd procent zeker. In de BeNE-League resteren nu nog drie duels: op 4 februari speelt OCI-Lions thuis tegen JMS/Hurry Up, op 11 februari uit tegen HC Visé BM en op 18 februari thuis tegen Hubo Initia Hasselt.