Tuchtcommissie beslist: uitslag Volendam-OCI Lions blijft ongewijzigd

Joao Ramos
Joao Ramos

De tuchtcommissie van de BeNe-League handbal heeft besloten dat de uitslag van duel tussen Kras/Volendam en OCI-Lions gehandhaafd blijft op 25-25.

In de eerste helft van het duel leek OCI-Lions de Volendammers een ongenadig pak slaag te zullen gaan geven. Toen Lions bij de stand 8-15 opnieuw scoorde versprong de teller echter naar 8-17 en kreeg de ploeg uit Sittard-Geleen een doelpunt cadeau. Daar kraaide op dat moment echter geen haan naar.

Dat gebeurde pas na de wedstrijd, die in de tweede helft een totaal onverwacht verloop kreeg. Volendam kwam terug uit een naar het leek hopeloze achterstand. De wedstrijd eindigde in 25-25, maar dat had bij nader inzien 25-24 moeten zijn.

De tuchtcommissie oordeelde dat de stand gehandhaafd moet blijven omdat Volendam heeft verzuimd om binnen een uur na afloop van de wedstrijd officieel protest aan te tekenen tegen de uitslag.