Italiaan Canola wint Volta Limburg Classic

De Italiaanse wielrenner Marco Canola van Nippo-Vini Fantini heeft zaterdagmiddag de 44e editie van de Volta Limburg Classic op zijn naam geschreven.

Canola was zaterdag de snelste in de sprint van een groepje van drie in Eijsden. Hij versloeg Xandro Meurisse van Wanty-Groupe Gobert en Nick van der Lijke van Roompot-Nederlandse Loterij. Daarmee eindigde de dag aanmerkelijk beter dan hij begon, want vanochtend bleek dat dieven een aantal fietsen van Canola’s team hadden gestolen.

Canola zorgde zelf voor de schifting door goed door te trekken bij de beklimming van de Camerig, op zo’n zeventig kilometer van de finish. Een kleine groep, toen nog een viertal met Martijn Tusveld van Roompot erbij, fietste een voorsprong van ruim een minuut bij elkaar met nog zo’n vijftig kilometer te gaan. De achtervolgers met wielrenners van LottoNL-Jumbo en BMC lukte het niet meer om de koplopers bij te halen.

Voor het eerst was er ook een vrouweneditie van de Volta Limburg Classic. De overwinning ging naar de Canadese Karol-Ann Canuel van Boels-Doelmans. Riejanne Markus van WM3 werd tweede, voor de Duitse Liane Lippert van Sunweb.

Morgen rijden vele duizenden wielerliefhebbers de toereditie van de Volta Limburg Classic. Het wordt dan naar verwachting zeer druk op de Zuid-Limburgse binnenwegen.

Cookieinstellingen