Fortuna Sittard zonder De Regt in klassieker tegen MVV

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Vandaag worden op de Nederlandse velden twee klassiekers afgewerkt. In Limburg gaat de aandacht natuurlijk uit naar die tussen MVV Maastricht en Fortuna Sittard.

Ongeveer 500 voetbalsupporters reizen zondagmiddag met de bus naar stadion De Geusselt in Maastricht om Fortuna Sittard aan te moedigen tijdens de derby tegen MVV Maastricht.

Coach Sunday Oliseh acht MVV gezien de stand op de ranglijst favoriet. De Maastrichtenaren hebben zich geplaatst voor de play-offs en zijn daarmee in de race om promotie naar de eredivisie. Kansloos is Fortuna volgens Oliseh zeker niet, gezien de goede ontwikkelingen sinds de winterstop. Bovendien heeft de ploeg sinds 2012 in uitwedstrijden tegen MVV niet meer verloren. Andersom echter ging MVV na een bezoek aan Fortuna de laatste jaren steevast met drie punten naar huis.

Het team van Sunday Oliseh moet de klus klaren zonder verdediger Ferry de Regt. De aanvoerder kampt met een knieblessure. Christopher Braun die normaliter als rechtsback speelt neemt de positie van De Regt over. Dries Saddiki staat tegen MVV als rechtsback op het veld. De aanvaller speelde eerder deze competitie ook al eens op die plek. Miguel Santos is hersteld van de blessure die hij in het laatste duel tegen De Graafschap opliep. Het meespelen van Roald van Hout is echter onzeker. Hij heeft last van een spier in het bovenbeen.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen