Voorlopig geen trainingswedstrijden op wielerbaan Geleen

... mosgroei in de bochten ....
... mosgroei in de bochten ....
Foto: Michel van Dijke

Baancommissarissen Michel van Dijke en Jack Theunissen hebben besloten om voorlopig geen trainingswedstrijden meer te organiseren op de wielerbaan van Laco Glanerbrook.

Er groeit namelijk te veel mos langs de bovenkant van de wielerbaan en dat maakt de baan glad en dus gevaarlijk.

De trainingen op zondagochtend kunnen volgens Theunissen en Van Dijke pas worden hervat als het mos in de Hub Vinken en Jan Noltenbocht is verwijderd. “Omdat er momenteel onvoldoende onderhoud wordt gedaan en de veiligheid van onze renners voorop staat zijn we genoodzaakt deze beslissing nemen.”

Eerder schreef Van Dijke al een open brief aan de gemeente waarin hij aandacht vroeg voor de onrust rond sport- en recreatiecentrum Glanerbrook. Hij roept Laco en de gemeente Sittard-Geleen nogmaals op om actie te ondernemen zodat “de trainingen voor jong en oud kunnen worden voortgezet op deze historische en unieke wielerbaan in Sittard- Geleen, Limburg en zelfs de Euregio”.

Op 14 december behandelt de gemeenteraad een voorstel over de toekomst van de recreatie- en sportvoorzieningen in de gemeente. Dat staat volgens wethouder Ruud Guyt los van het feit dat Laco als exploitant van Glanerbrook – zwembaden, ijsbanen, sporthal en wielerbaan – zolang het huidige contract loopt het sportcentrum naar behoren dient te exploiteren. Dat houdt ook in dat de kwaliteit van de geboden voorzieningen in orde moet zijn.

Cookieinstellingen