Zondag eerste ontknoping WK-kwalificatie herenhandbal in Sittard

Fitlandhal City Resort Sittard
Fitlandhal City Resort Sittard
Foto: LHD2016

Nederland en België maken zondagmiddag om 13:00 uur in de Fitlandhal van City Resort in Sittard onderling uit wie verder mag in de strijd om een ticket voor het komende WK-handbal.

Nederland voert na de 28-23 overwinning van afgelopen donderdag in en tegen Griekenland de ranglijst aan met 8 punten. België, dat een dag eerder Turkije met 27-21 versloeg volgt op 1 punt achterstand.

De thuiswedstrijd van het Nederlands Handbalteam zondagmiddag is het laatste en beslissende duel in de WK-kwalificatiegroep. Alleen de groepswinnaar plaatst zich voor de play-offs, waarin wordt bepaald wie er in 2019 mogen meedoen aan het WK, dat in Denemarken en Duitsland wordt gehouden.

Niet verliezen is dan ook de opdracht voor het team van coach Erlingur Richardsson, want ook bij een gelijkspel sluit Nederland de eerste kwalificatieronde af als winnaar. De Belgen moeten hoe dan ook winnen om de groep als winnaar af te sluiten. Het belooft dan ook een spannende wedstrijd te worden.

De winnaar kan in juni van dit jaar dan de definitieve stap naar kwalificatie zetten tijdens de WK-playoffs. De laatste keer dat Nederland zich plaatste voor de eindronde van het WK was in 1961.

Cookieinstellingen