Eaters uitgeschakeld voor het landskampioenschap

Foto: © Santeri Viinamäki [CC BY-SA 4.0] via Wikimedia Commons

Laco Eaters Limburg heeft zaterdag de halve finale om het landskampioenschap met 6-0 verloren van Hijs Hokij uit Den Haag.

Hijs Hokij was dit jaar de sterkste ploeg in de BeNeLeaguecompetitie en maakte de favorietenrol tegenover Eaters dan ook helemaal waar. Niet dat Eaters geen partij was, want tegenspel was er volop. Alleen waren de Hagenaars efficiënter.

Smid en Van Musscher zetten Hijs in de eerste periode op een 2-0 voorsprong. In de tweede periode bouwden Van der Schuit (2x) en Melissant de Haagse voorsprong uit naar 5-0 en daarmee was de wedstrijd wel gespeeld. In de laatste periode bepaalde Smid met zijn tweede doelpunt van de avond de eindstand op 6-0.

Vandaag speelt Hijs Hokij de finale tegen Unis Flyers Heerenveen. De Friezen waren met 5-3 te sterk voor Ahoud Devils Nijmegen.

Op zaterdag 3 maart speelt Eaters de eerste wedstrijd van een best-of-three uit tegen Bulldogs Liège in de kwartfinale om het kampioenschap van de BeNeLeague. Op 4 maart om 19:00 uur wordt in Glanerbrook de return gespeeld. Een eventuele derde en beslissende wedstrijd wordt op 6 maart in Luik gespeeld.

Cookieinstellingen