Luxemburger Jungels bezorgt Quick-Step ook succes in Luik

Foto: © Ron Philips - Sporteve-foto.nl

Bob Jungels heeft Luik-Bastenaken-Luik op zijn naam geschreven. De Luxemburger onderstreepte nog maar eens dat Quick-Step Floors tijdens eendaagse wedstrijden met afstand de beste ploeg van het voorjaar is.

Jungels ging er vandoor op 500 meter voor de top van de Côte de la Roche-aux-Faucons, de voorlaatste heuvel van de laatste klassieker van het voorjaar. Hij pakte een paar meters, stampte stevig door en niemand zag hem meer terug. De actie van Jungels deed een beetje denken aan de manier waarop zijn ploeggenoot Niki Terpstra drie weken geleden de Ronde van Vlaanderen won.

De Canadees Michael Woods werd tweede, vlak voor de Fransen Romain Bardet en Julian Alaphilippe van Quick-Step Floors, die woensdag nog de Waalse Pijl won. Sam Oomen was met de twaalfde plaats de beste Nederlander. Tom Dumoulin liet zich ook goed zien en werd vijftiende. De Maastrichtenaar was naar eigen zeggen nog niet helemaal top, maar heeft er vertrouwen in dat hij goed op koers ligt voor de Giro d’Italia, die op vrijdag 4 mei van start gaat in Jeruzalem.

De Nederlandse wielrenster Anna van der Breggen van Boels-Dolmans Cycling Team won eerder vandaag bij de vrouwen.

Cookieinstellingen