Giro d’Italia: Sam Bennet wint sprint in Imola

Foto: © Ron Philips - Sporteve-foto.nl

De twaalfde etappe van de Giro d’Italia is na een vlakke en natte rit in de sprint gewonnen door de Ier Sam Bennet.

Hij ging 400 meter voor de finish ‘aan’ en liet nummer twee Danny van Poppel een paar fietslengtes achter zich. Nico Bonifazio werd derde.

En zoals voorspeld ging vroeg in de etappe een groepje vluchters ervandoor, om vervolgens door het peloton ‘aan het elastiek’ te worden gehouden. De voorsprong werd nooit groter dan 5 minuten. Zo’n 30 kilometer voor de finish werden de vluchters door de kop van het door het moordende tempo uiteengereten peloton opgepakt. De Belg Tim Wellens probeert weg te komen, maar faalt uiteindelijk in zijn opzet. Ook Betancour en Mohoric redden het niet, ze worden in de laatste 400 meter door de sprintkanonnen voorbij gekacheld.

De stand in de top van het algemeen klassement blijft ongewijzigd. Simon Yates blijft in het roze, op 47 seconden gevolgd door Tom Dumoulin en nummer 3 Thibaut Pinot op 17 seconden achter de Limburger.

De 180 kilometer lange dertiende etappe voert vrijdag eveneens over een vlak parcours. Gestart wordt in Ferrara, de finish ligt in Nervesa della Battaglia.

Cookieinstellingen