Fortuna Sittard huurt middenvelder El Messaoudi van KV Mechelen

Ahmed El Massaoudi
Ahmed El Massaoudi
Foto: © Fortuna Sittard

Ter versterking van het middenveld heeft Fortuna Sittard voor het komende seizoen Achmed El Messaoudi aangetrokken.

El Messaoudi is is na verdediger Alessandro Ciranni, middenvelder Mark Diemers en spits Andrija Novakovich de vierde nieuwe speler waarmee Fortuna Sittard het eerste seizoen in de eredivisie na 16 jaar aantreedt.

De Marokkaanse Belg tekende eerder vandaag een huurovereenkomst bij de Sittards club voor de duur van één jaar. Met 22-jarige middenvelder haalt Fortuna Sittard een jonge en getalenteerde speler binnen met ruime ervaring op het hoogste niveau in België.

Technisch directeur Mustafa Aztopal is in zijn nopjes met de nieuwste aanwinst voor het elftal van trainer Eijer. “Achmed is een fysiek sterke verdedigende middenvelder met meer dan 100 wedstrijden ervaring in de Jupiler Pro League, het hoogste niveau in de Belgische voetbalpiramide. Zijn carrière voerde hem al langs clubs als Lierse SK, Standard Luik en KV Mechelen. Maar hij is niet alleen sterk en ervaren, hij kan ook goed meevoetballen en is daarnaast jong, leergierig en enorm ambitieus. Hij past dus prima in de visie van de club. Ik weet zeker dat we veel plezier aan hem gaan beleven komend seizoen.”

El Messaoudi ziet zijn verhuurperiode helemaal zitten: “Ik heb de Eredivisie altijd al een interessante competitie gevonden vanwege de manier van voetballen én vanwege de sfeer in de stadions. Ik heb gehoord dat aan sfeer in Sittard sowieso geen gebrek is. Fortuna is voor mij een goede stap om mij verder te ontwikkelen als speler. Na mijn gesprek met technisch directeur van Fortuna heb ik geen moment geaarzeld om het aanbod te accepteren. Het is voor mijzelf en het team nu zaak er volop tegenaan te gaan in de voorbereiding. Dan weet ik zeker dat we goed beslagen te ijs komen als de competitie begint en dat we op een mooie plek op de ranglijst eindigen.”

Als tienjarige werd de geboren Brusselaar opgepikt door de jeugdopleiding van FC Brussels. Lierse SK pikte hem daarna als vijftienjarige op en plaatste hem op de Academie Jean-Marc Guillou. Eind 2013 maakte hij zijn profdebuut in de hoofdmacht van Lierse SK. Na de degradatie van Lierse SK werd de jongeling uitgeleend aan Standard Luik. Na een half jaar verkaste hij naar KV Mechelen. Na anderhalf seizoen als huurling nam KV Mechelen hem in 2017 definitief over. Hij tekende er een contract voor vier jaar. El Messaoudi kwam als international uit voor België Onder 19, Onder 21 en voor het Marokkaans elftal.

Bron: Fortuna Sittard

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen