Doelman Aykut Özer verlengt contract bij Fortuna Sittard

Özer Aykut
Özer Aykut
Foto: Fortuna Sittard

Na Lars Hutten heeft ook doelman Aykut Özer zijn contract met Fortuna Sittard met een seizoen verlendg.

Eerder vandaag tekende de 25-jarige Turkse Duitser zijn contract met een optie voor nog één jaar. Hij was met name in het tweede deel van de competitie belangrijk als sluitpost in het elftal dat promotie afdwong naar de Eredivisie. Dat meldt de club op zijn website.

Technisch directeur Mustafa Aztopal over de contractverlenging: “We zijn blij dat we Aykut voor nog een jaar hebben kunnen vastleggen. Dat heeft hij verdiend. Met name in de tweede helft van het seizoen heeft hij bewezen dat hij van groot belang is voor het team. Op de belangrijke momenten stond hij er. Daarom gaan we graag samen met hem het avontuur aan in de Eredivisie. Ik weet zeker dat hij graag onderdeel is en blijft van deze prachtclub.”

Özer voelt zich thuis in Sittard en is dan ook een tevreden man na zijn contractverlenging: “Fortuna voelt voor mij als een familie. Dat is belangrijk voor me. Daarom ben ik ook zo blij dat ik mijn verblijf hier met een jaar heb kunnen verlengen. Ik hoop dat we op sportief vlak, net als vorig jaar, weer een mooi seizoen gaan beleven. Het zal een stevige klus worden in de Eredivisie, maar we gaan er alles aan doen om zo snel mogelijk lijfsbehoud veilig te stellen en om zelfs meer te bereiken. Wij gaan verrassen, let maar op. We gaan ervoor zorgen dat de fans ook in de Eredivisie trots op ons kunnen zijn.”

De voetballoopbaan van Özer begon bij de amateurs van TSV Hanau (D). Daar werd hij opgepikt door de jeugdopleiding van Eintracht Frankfurt. Bij deze club beleefde hij zijn profdebuut in mei 2013 als invaller in de wedstrijd tegen Vfl Wolfsburg. In 2014 koos Özer voor een avontuur bij Karabükspor in de Turkse Süper Lig. Na drie seizoenen in Turkije bracht zijn voetballoopbaan hem in augustus 2017 naar Sittard. Özer kwam tevens uit voor Turkije Onder 17 tot en met 21.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen