Doorgaan duel Fortuna Sittard – FC Utrecht onzeker

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De aanstaande zaterdag 1 september op het programma staande Eredivisiewedstrijd tussen Fortuna Sittard en FC Utrecht gaat mogelijk niet door.

“De voetbalwedstrijd Fortuna Sittard-Utrecht zal aanstaande zaterdag 1 september zonder politie-inzet moeten plaatsvinden. De politiebonden roepen de ingeroosterde agenten op tijdens de wedstrijd naar een speciale CAO-informatiebijeenkomst te komen. Deze actie #GeenCAOGeenVoetbal is bedoeld als demonstratief protest tegen de onderbezetting bij de politie en het uitblijven van een fatsoenlijke nieuwe politie-CAO,” zo valt te lezen op de Facebookpagina caopolitiezwb.

De politievakbonden hebben burgemeester Sjraar Cox opgeroepen om de wedstrijd zaterdag niet door te laten gaan omdat de veiligheid dan niet kan worden gegarandeerd.

De vakbonden laten weten de wedstrijd tussen Fortuna Sittard en FC Utrecht doelgericht te hebben uitgekozen voor hun protestactie tegen het uitblijven van een goede cao.

Na de wedstrijd van Fortuna Sittard tegen PSV raakten diverse agenten gewond toen zij door relschoppers werden bekogeld met rondslingerende stenen en bouwmaterialen. Die materialen liggen er nog steeds omdat bij het stadion uitgebreide bouwwerkzaamheden plaatsvinden.

De vakbonden: “Al geruime tijd weigeren de gemeente en de stadionbeheerder verandering in deze riskante situatie te brengen en de veiligheid van het publiek en de politie tijdens wedstrijden voldoende te waarborgen. De enige tot nu toe getroffen maatregel is de politie-inzet te verhogen tot maar liefst 150 agenten. Alleen om rondslingerend puin en bouwafval uit handen van relschoppers te houden.”

Volgens de bonden kiest de burgemeester ervoor “de risico’s van zijn nonchalante openbare-orde-en-veiligheidsbeleid af te wentelen op politiemedewerkers. Nog meer ME’ers laten opdraven is voor hem de gemakkelijkste oplossing”.

De politie komt overigens wel in actie voor incidenten die niets met de voetbalwedstrijd te maken hebben.

 

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen