Turners en turnsters Swentibold succesvol tijdens Nationale Team Cup

Foto: Swentibold Sittard

De herenturners van Swentibold Sittard hebben de finale van de Nationale Team Cup – het Nederlands Kampioenschap voor clubteams – in Nijmegen gewonnen.

Daarmee wisten Koen Wijnands, Freek van den Brand, Jikke Swelsen, Marc Peters, Bo Peskens en Nils Valkenborgh de nationale titel bij de senioren te prolongeren. Voor het tweede jaar op rij was de Swentibold-ploeg de beste op het hoogste nationale niveau. Een unieke prestatie! De jeugdturners behaalden een vierde plek en kwamen slecht 0,2 punt tekort voor een podiumplek.

Niet alleen de mannen deden het goed, want ook de jeugdturnsters van Swentibold werden Nederlands Kampioen. Jada van Broekhuizen, Kayla Nabben, Amy van Nuys en Nele Hansen, supplement C, turnden een hele stabiele wedstrijd. Het team maakte het verschil met name met 3 top balkoefeningen. Een bijzonder knappe prestatie van dit nog jonge team.

In de andere baan turnde supplement B (Jan van Weert met Swentiboldturnster Fran Vereecken) een spannende wedstrijd. Tot het laatste moment werd er gestreden, maar uiteindelijk mochten beide teams het goud in ontvangst nemen.

Cookieinstellingen