Zondag Teddy Bear Toss bij Microz Eaters in Glanerbrook

Teddy Bear Toss: duizenden knuffels op het ijs
Foto: Microz Eaters Limburg

Zodra zondagavond, tijdens de ijshockeywedstrijd tegen Ahoud Devils uit Nijmegen, het eerste Eaters-doelpunt valt regent het knuffeldieren.

Zondagavond vindt namelijk de zevende editie plaats van de Teddy Bear Toss, een initiatief waarmee Eaters in 2012 startte. De Teddy Bear Toss werd in 1993 geïntroduceerd door de Kamloops Blazers, een Canadese ijshockeyclub. Het idee werd vervolgens snel overgenomen door andere clubs in Canada en heeft inmiddels wereldwijd navolging gekregen.

Fans verzamelen speciaal voor deze avond zakken vol pluchen knuffels om ze bij het eerste Eaters-doelpunt over de boarding het ijs op te gooien.

Met deze dit jaar Acaleph Teddy Bear Toss gedoopte activiteit wordt geld ingezameld voor het goede doel door de verkoop van Kika-beren, worden kinderen die tijdens de feestdagen in ziekenhuizen moeten blijven verblijd met een door spelers van Eaters afgeleverde knuffel en kan de speelgoedbank weer rekenen op een nieuw voorraadje voor kinderen van gezinnen die het niet zo breed hebben.

De opbrengst van de verkochte Kika-beren gaat de stichting Kinderen Kankervrij.

De wedstrijd tegen Ahoud Devils begint zondagavond al om 18:00 uur, een uur eerder dan gebruikelijk en dat heeft alles te maken met het knuffelvrij maken van het ijs en de daaropvolgende noodzakelijke dweilpauze.

Reacties

article
149893
Zodra zondagavond, tijdens de ijshockeywedstrijd tegen Ahoud Devils uit Nijmegen, het eerste Eaters-doelpunt valt regent
https://sittard-geleen.nieuws.nl/sport/20181215/zondag-teddy-bear-toss-bij-microz-eaters-in-glanerbrook/
2018-12-15T15:10:38+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2018/12/15132428/teddy-bear-toss-eaters.jpg
Laco Glanerbrook, Microz Eaters Limburg, Teddy Bear Toss
Eaters Limburg, Nieuws, Sport