Problemen voor Max Verstappen in eerste training Barcelona

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft vandaag tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Spanje de twaalfde tijd neergezet.

Hij reed zijn tijd op de harde banden, in het eerste deel van de training. Zijn eerste run op medium banden werd afgeblazen en de Limburger werd teruggeroepen naar de pits vanwege technische problemen. Het bleek om een olielek te gaan. Ook de Mercedes van Valtteri Bottas, die de snelste tijd liet noteren (voor Vettel, Leclerc en Hamilton) kreeg met technische problemen  te maken.

https://twitter.com/F1/status/1126798062213578752

Verstappens teamgenoot Pierre Gasley noteerde de achtste tijd op de medium banden, alle zeven snellere coureurs deden dat op de zachte banden.

Verstappen heeft mooie herinneringen aan het Circuit de Catalunya: in 2016 won hij er zijn eerste race tijdens zijn debuut voor Red Bull, bovendien als jongste coureur die ooit een Formule 1 race won. Dat gebeurde overigens mede met dank aan de beide van de eerste startrij gestarte Mercedescoureurs Hamilton en Rosberg, die elkaar in de beginfase van de race van de baan reden.

Net als andere teams kregen de Red Bulls in Barcelona diverse upgrades. Het team uit Milton Keynes hoopt daarmee dichter bij de snellere Ferrari’s en Mercedessen te komen.

De training werd kort voor tijd abrupt gestopt nadat Lance Stroll in de bandenmuur belandde. De coureur kwam er zonder kleerscheuren van af.

Cookieinstellingen