Foto’s Hammer Series Sittard: Hammer Chase

Zondag werd het derde onderdeel van de driedaags wedstrijd Hammer Limburg gehouden. Start, doorkomsten en finish vonden plaaats op het Tom Dumoulin Bike Park.

Na de Hammer Climb – een klimwedstrijd in Vaals – en de Hammer Sprint – een wedstrijd waarin met sprinten punten gescoord konden worden – stond zondagmiddag de afsluitende Hammer Chase, een ploegenachtervolging op het programma.

Gerrie Tossings stuurde van de Chase een aantal foto’s in. Klik op de foto boven dit bericht om de foto’s te bekijken.

Alle drie de onderdelen werden gewonnen door het Belgische team Deceuninck/Quick-Step. De Belgen pakten daarmee voor het tweede jaar op rij de zege in Hammer Limburg.

Het was het derde jaar op rij dat deze bijzonder vorm van koersen werd gehouden. Waar een normale etappekoers vaak een uur of vijf onderweg is en de apotheose doorgaans – bergritten uitgezonderd – pas rond de eindstreep valt, is de Hammer Series een reeks korte, compacte en zeer intensieve wedstrijden waarin de renners er van meet af aan vol in moeten vliegen. Het gaat daarbij om de teamprestatie op de onderdelen klimkoers, sprintkoers en ploegenachtervolging.

Veel actie en veel spektakel in een tijdsspanne van een uurtje of twee, zeg maar de lengte van een voetbalwedstrijd met verlenging of een stevige pot tennis.

Daarbij is de koers continue via internet te volgen, waarbij de kijker beelden voorgeschoteld krijg van mobiele en vaste cameraposities, beelden vanuit en in ploegleidersauto’s, vanaf op fietsen gemonteerde camera’s en onderwijl ook informatie voorgeschoteld krijgt over door de renners getrapte wattages en hun snelheid. En dat alles voorzien van smeuïg commentaar van twee Britse commentatoren.

Sittard-Geleen had in 2017 de primeur van de eerste Hammer-series en is nu drie keer op rij gastheer voor deze nieuwe manier van koersen geweest. Het is nog niet duidelijk of er volgend jaar een vervolg komt in Sittard.

Bij het publiek lijkt deze nieuwe manier van koersen in elk geval steeds beter aan te slaan.

Reacties

Cookieinstellingen