Vettel vergeefs in beroep tegen tijdstraf

Foto: Alberto-g-rovi-[CC-BY-3.0-(https-creativecommons.orglicensesby3.0)]

Sebastian Vettel is vergeefs in beroep gegaan tegen de tijdstraf van 5 seconden die hij tijdens de Grote Prijs van Canada kreeg opgelegd.

Autosportfederatie FIA oordeelde dat Lewis Hamilton de winnaar van de race blijft.

Vettel reed van start tot finish aan de leiding op het circuit van Montreal, met Hamilton vlak achter hem. Toen Vettel zich verkeek in een bocht en een stuk door het gras naast de baan moest, hinderde hij Hamilton bij het terugrijden op het circuit. De raceleiding legde Vettel 5 strafseconden op, hetgeen betekende dat de Duitser na afloop van de eerste naar de tweede plaats werd teruggezet.

Vettel voelde zich bestolen en Ferrari wilde meteen een klacht indienen, maar de regels van de Formule 1 staan geen beroep toe tegen een straf uitgedeeld tijdens de race. De renstal mocht wel gebruik maken van een artikel uit de internationale sportcode om de straf aan te vechten. Ferrari moest daarvoor wel bewijs aanleveren dat ten tijde van de race niet bekend was. De renstal beweerde dat Vettel nooit de bedoeling had om Hamilton te hinderen. De FIA vond dat argument niet sterk genoeg om de tijdstraf weg te strepen.

Cookieinstellingen