Wat kan Max Verstappen dit jaar op de Red Bull Ring?

race-demo met RB7 in Graz
race-demo met RB7 in Graz
Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Aanstaande zondag gaat om tien over drie in de middag de Grand Prix van Oostenrijk van start.

Het is het eerste raceweekend van het seizoen dat direct volgt op een eerdere Grand Prix. Vorige week finishte Max Verstappen als vierde tijdens de Grand Prix van Frankrijk, een week later wordt op de Red Bull ring in Spielberg die van Oostenrijk verreden.

Max Verstappen heeft goede herinneringen aan het ‘thuiscircuit’ van Red Bull: vorig jaar werd hij daar de nummer 1. Het is echter zeer de vraag of de ongetwijfeld talrijk aanwezige oranjesupporters de Red Bullcoureur er zondag in zien slagen om die prestatie te evenaren. Mercedes is dit jaar namelijk absoluut het superieure team.

Het is dit weekend de vijfde keer dat Max Verstappen op het circuit in Spielberg in actie kom. De eerste keer dat hij mee deed finishte hij voor Toro Rosso als achtste. Een jaar later pakte hij voor Red Bull de tweede plaats, achter Lewis Hamilton en voor Sebastian Vettel. In 2017 viel hij in de eerste ronde uit. Vorig jaar was hij de snelste coureur, voor Kimi Raikkönen (Mercedes) en Sebastian Vettel (Ferrari).

Programma

Het programma van aanstaand raceweekend ziet er als volgt uit:

Vrijdag 28 juni

  • 11:00-12:30 uur: eerste vrije training
  • 15:00-16:30 uur: tweede vrije training

Zaterdag 29 juni

  • 12:00-13:00 uur: derde vrije training
  • 15:00-16:00 uur: kwalificatierace

Zondag 30 juni

  • 15:10 uur: Grand Prix van Oostenrijk
Cookieinstellingen