De Tour Der Ongeschoren Benen Classic trekt zondag door Sittard-Geleen

Foto: CC0 via pxhere

Wat drie jaar geleden op bescheiden wijze begon als een fietstocht voor Guus Meeuwis en zijn bandleden is inmiddels uitgegroeid tot een ludieke toertocht met een speciaal karakter.

De Tour Der Ongeschoren Benen Classic combineert de rock en roll van de muziekscene met de passie voor de wielersport.

Intiatiefnemer Mark van Horik (als tourmanager werkzaam voor de Brabantse zanger) ziet het evenement jaarlijks groeien. Op zondag 1 september 2019 staan er in het Brabantse kerkdorp Lierop honderd enthousiaste toerfietsers op uitnodiging van de organisatie aan de start, aangevuld met een vijftigtal BN-ers uit de muziek-en de wielerwereld. Zij zullen ’s morgens vanaf half tien op het speciale podium bij sportpark de Renkant aan het publiek worden voorgesteld door de ervaren wielerspeakers Kees Maas en de lokale wielerpresentator Rien van Horik.

De presentielijst wordt op die zondagmorgen o.a. getekend door Guus Meeuwis (en zijn bandleden), Frank Lammers, René Froger, Eric Corton, Olcay Gülsen, Blaudzun, JW Roy, de comedians Leo Alkemade en Rob Scheepers, wielerbabe Puck Moonen en bandleden van Rowwen Hèze, The Kik, de Staat en Pater Moeskroen.

Ook staan veel oud-beroepsrenners aan de start van de TDOBC. De Belgen Ludo Peeters en Rudy Pevenage, de gebroeders Jan, Piet en Fons van Katwijk, Peter Winnen, Erik Breukink, Jacques Hanegraaf, Gert Jakobs, Twan Poels, Koos Moerenhout en de TI-Raleighploeg van weleer vormen een kleine greep uit het imposante deelnemersveld.

Om 11:00 uur gaat de wedstrijdkaravaan, begeleid door motorrijders, (nostalgische) materiaalwagens en een eigen medisch team van start voor de gezamenlijke toertocht. Voor in totaal 110 kilometer op weg naar Megaland in Landgraaf waar rond half vier de aankomst verwacht wordt. Daarvóór krijgen de fietsers in de laatste kilometers ook nog enkele beklimmingen voorgeschoteld. Op het terrein van partner Buro Pinkpop fietsen de deelnemers nog een aantal rondjes en hopen daar veel supporters te mogen verwelkomen. Ook wielersponsor Jumbo fungeert als partner van de toertocht.

Route in Limburg met vermoedelijke doorkomsttijden
Ospel-11:45-Moostdijk-Kampersweg-Horick-Heersel-Kuilstraat-Ketelaarsweg-Hoofstraat-Nederweert-Eind-12:00-Houtsberg-Kelperweg-Begijnhofweg-Eyckheuvels-Ellerweg-Ell-12:15-Hunnissenstraat-Scheidingsweg-Varenstraat-Kapittelstraat-Weverstraat-Hunsel-Kraakstraat-Kallestraat-Smidstraat-Sniekstraat-Neeritter-12:45-Ringstraat-Bosstraat-Kinrooi(B)-Kasteelstraat-Venlosesteenweg-Koningin Fabiolalaan-Beumerstraat-Dieteren-Maaseikerweg-Susteren-13:15-Dieterderweg-Marktstraat-Raadhuisstraat-Oude Rijksweg Zuid-Holtum-14:00-Holtummerweg-Gouverneur G: Ruijs de Beerenbroecklaan-Born-Verloren van Themaatweg-Aldenhofweg-Sluisweg-Parkweg-Sittarderweg-Limbricht-14:15-Bornerweg-Sittard-Havikstraat-Industriestraat-Bergerweg-Mgr: Vranckenstraat-Rijksweg Zuid-Rijksweg Noord-Geleen-14:30-Geleenbeeklaan-Oranjelaan-Nassaustraat-Beatrixlaan-Frans Erenslaan-Spaubeeklaan-Biesenweg-Sweikhuizen-14:45-Bergstraat-Panoramaweg-Puth-Kerkweg-Holleweg-Schinnen-Dorpsstraat-Altaarstraat-Hommerterweg-Amstenrade-Hommerter Allee-Allee-Hagendorenweg-Merkelbeek-15:00-Haagdoornweg-Monseigneur Mannenstraat-Loogstraat-Titus Brandsmastraat-Merkelbekerstraat-Groeneweg-Merkelbekeerstraat-Wilhelminaplein-Beekstraat-Kloosterlaan-Bouwbergstraat-Brunssum-15:15-Boschstraat-Waubacherweg-Europaweg Noord-Landgraaf-15:30-Reeweg-Brunssummerweg-Kleikoeleweg-Kampstraat-Moltweg-Kakertsweg-Streperplein-Heerlenseweg-Melchersstraat-Einsteinstraat-Hofstraat-MEGALAND (Finish)-15:45 uur

Cookieinstellingen