Annemiek van Vleuten wint proloog Boels Ladies Tour in Sittard

Annemiek van Veuten op het Om Dumoulin Bike Park in Sittard
Annemiek van Veuten op het Om Dumoulin Bike Park in Sittard
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Annemiek van Vleuten heeft vanmiddag op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard de proloog van de Boels Ladies Tour gewonnen.

Ze legde het gevarieerde 3,8 kilometer lange parcours, met daarin twee korte klimmetjes – een over de kasseienstrook en een 21% steile helling direct na een scherpe bocht naar links – af in 5 minuten en 4 seconden. Daarmee reed ze een gemiddelde snelheid van 44,9 kilometer per uur gemiddeld. Lees verder onder de foto.

Boels Ladies Tour
Annemiek van Vleuten gehuldigd door wethouder Jos Bessems

Tweede werd de Duitse Lisa Klein in 5 minuten en 10 seconden, een seconde daarachter werd renster Lucinda Brand derde.

Voor Ellen van Dijk liep de proloog op een deceptie uit. Zijn schoot bij het aanzetten in de bocht na het klimmetje over de kasseienstrook uit de pedaalclips , raakte uit balans de kukelde over de rand van het talud. Ze klom terug naar het parcours en vervolgde haar rit om te finishen in een tijd van 6 minuten en 52 seconden. Daardoor heeft ze aan het begin van de eerste etappe, die morgen van Stramproy naar Weert voert, een achterstand van 1 minuut en 48 seconden op klassementsleidster Van Vleuten.

In de top tien van de proloog stonden nog twee andere Nederlandse rensters. Anna van der Breggen werd zesde en Amy Pieters eindigde op de achtste plek.

Boels Ladies Tour

Boels Ladies Tour

Cookieinstellingen